Dodeljene PRIZME za najbolje

Akcija TURISTIČKE PRIZME – za novi kvalitet u turizmu

Redakcija Turističke prizme je još pre 22 godine povela akciju “Za novi kvalitet u turizmu”. Od samog početka ideja vodilja je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u ovoj oblasti. U redakciji su se od samog početka zajedno sa kolegama iz drugih redakcija (članovima žirija) zalagali, da budu nagraĎeni zaista samo oni najbolji, a praksa je potvrdila da su bili upravu.

Međunarodni novinarski žiri radio je u sastavu, Svetlana Zrilić, RTS, Jelica Putniković, “Balkan magazin”, Radmilo Bumber, TV serijal “Srbija koju volim”, Kamenko Milenković, TV Vojvodina-serijal “Centar sveta”, Slađana Jašarević (BIH) BN televizija,Dario Novalić,(BIH) časopis “Start” i portal BIH putovanja, Sanja Golubović, časopis “Caffe Montenegro” Crna Gora, Drago Bulc – predsednik Udruženja turističkih novinara Slovenije, Tina Čubrilo – Eterović –predsednik FIJET-a Hrvatska, Karin Mimica, “Gastronaut “ Hrvatska i Portal FIJET World i Đorđe Mihajlović “Turistička prizma”, predsednik žirija.

Nagrade u vidu statue koja simbolizuje zarotiranu prizmu u prostoru i povelje dodeljene su na meĎunarodnom specijalizovanom sajmu turizma, WESTM u Beogradu 22.10.2019.godine, a na ovoj manifestaciji je promovisan i dvadesetpeti godišnjak “Turistička prizma 2020”, koja se, pre svega, bavi promocijom turističke ponude Jugoistočne Evrope.

Žiri je ove godine odlučio da u akciji “Za novi kvalitet u turizmu” dodeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i nameri da akciju zadržimo kao i do sada na visokom nivou.

NAGRAĐENI – po kategorijama

ZTC BANJA VRUĆICA, Teslić, BIH – kategorija zdravstveni turizam

INSTITUT DR SIMO MILOŠEVIĆ, Igalo, CRNA GORA – kategorija zdravstveni turizam

TURISTIĈKA ORGRANIZACIJA ULCINJ, Ulcinj, CRNA GORA – kategorija turistiĉke organizacije/zajednice (DMO)

HARMONIA HOTELS GROUP, ALBANIJA – kategorija hotelske grupacije

BIG BERRY LUXORY LIFE STYLE, Metlika, SLOVENIJA – kategorija eko i etno turizam

EKOLOŠKA VINARIJA RODICA, Marezige, SLOVENIJA – kategorija vinski turizam

MALO SELO DOO, MeĊimurje, HRVATSKA – kategorija eko i etno turizam

HOTEL SHERATON, Novi Sad, SRBIJA – kategorija kongresni centri i hoteli

VISOKA HOTELIJERSKA ŠKOLA BEOGRAD, Beograd, SRBIJA – specijalna nagrada za podršku razvoju turizma i nauĉni doprinos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *